Амінокислоти є найменшою основною складовою білків, містяться як будівельний матеріал у всіх клітинах організму. Вони є незамінними для численних обмінних процесів, включаючи транспортування та зберігання поживних речовин.
Потреба в амінокислотах залежить від кількох факторів і може зростати при фізичних навантаженнях, не збалансованому харчуванні або стресі. Люди вживають різні білки з їжею, наприклад, м’ясо, рибу, яйця або сою. В організмі ці білки розщеплюються на складові частини, так звані амінокислоти, а потім знову перетворюються, вже у власний білок. Таким чином, з харчового білка створюється структурно-будівельний білок організму. Ось чому амінокислоти також відомі як «будівельні блоки життя». Організм людини складається з сотень протеїнів. Однак для створення власних білків організму потрібна лише 21 амінокислота.
В основному амінокислоти можна поділити на незамінні (організм не може виробляти сам) та замінні (організм може виробляти сам). Комплекс амінокислот Доппельгерц забезпечує організм всіма 9 незамінними амінокислотами L-валіном, L-лейцином, L-ізолейцином, L-треоніном, L-метіоніном, L-фенілаланіном, L-триптофаном, L-лізином та L-гістидином. Він також містить амінокислоту L-аргінін , яку організм не може виробляти в достатній кількості у стресових умовах та за певних обставин. Одна капсула Комплексу амінокислот від Доппельгерц також містить замінні амінокислоти L-тирозин та L-цистеїн. Якщо споживання амінокислот недостатнє, дієту можна доповнити Комплексом амінокислот Доппельгерц.
Наш організм потребує білка регулярно і в достатній кількості, оскільки він може зберігати його лише в невеликих кількостях. Кількість білка, яку ми повинні споживати, залежить від маси тіла. Німецька спільнота Нутріціологів (DGE) рекомендує споживати щодня близько 0,9 г білка на кілограм ваги. Таким чином потреба людини у вазі 70 кілограмів у білках складе 63 грами. За певних умов, наприклад, інтенсивних психічних або фізичних навантаженнях, потреба в білках збільшується. Тому при навантаженнях люди адаптуються до відповідного рівня стресу і, відповідно, часто потребують більше білка, отож не варто себе стримувати.
Потреба у протеїні також зростає під час вагітності та годування груддю, оскільки ненароджена дитина або дитина, що перебуває на грудному вигодовуванні, також повинні бути забезпечені життєво важливими білками. З віком щоденна потреба в калоріях зменшується, але потреба в білках залишається незмінною, оскільки наш організм потребує протеїнів, щоб компенсувати можливі втрати тканин. Змішана дієта найкраще підходить для покриття потреби в амінокислотах, оскільки продукти можуть містити різні амінокислоти в різній кількості. Що таке незамінні амінокислоти?
Амінокислоти можна розділити на незамінні та замінні амінокислоти. На відміну від замінних амінокислот, незамінні амінокислоти не можуть вироблятися самим організмом. Тому ми повинні приймати їх у достатній кількості разом з їжею.
Дев'ять незамінних амінокислот включають:
Оскільки амінокислоти є будівельним матеріалом для білків, цілком зрозуміло, що продукти, багаті білком, багаті амінокислотами. Звичайно, в першу чергу приходить на думку їжа тваринного походження, але є багато продуктів нетваринного походження, які можуть забезпечити адекватне надходження амінокислот.
Нежирне сире м’ясо (особливо яловичина) - це продукти з найбільшим вмістом білка. 100 г нежирної яловичини містить близько 30 г білка або 100 г тунця близько 22 г білка. В основному, застосовується наступне: чим більше жиру, тим нижче білок.
Багато амінокислот також міститься в молочних продуктах, таких як йогурт, сир, кефір. Чим менше жиру у продукті, тим більше білка він містить.
Насправді, білок у курячих яйцях є найбільш якісним дієтичним білком. Після грудного молока це їжа з найкращим складом амінокислот. Білки рослинного походження: У всій рослинній їжі є білки, тому також можна покрити ваші потреби в амінокислотах тільки продуктами рослинного походження. Варто знати, що бобові, соєві продукти, насіння або горіхи містять більше білків, ніж, наприклад, фрукти. Для оптимально збалансованої дієти, вам слід вибирати барвисту суміш рослинної та тваринної їжі.
Складники | per Капсул |
---|---|
L-лейцин | 105 мг |
L-лізин | 73,5 мг |
L-цистеїн | 54,6 мг |
L-валін | 52,5 мг |
L-ізолейцин | 52,5 мг |
L-аргінін | 52,5 мг |
L-тірозин | 44,1 мг |
L-гістидин | 42 мг |
L-треонін | 36,8 мг |
L-фенілаланін | 29,4 мг |
L-триптофан | 18,4 мг |
L-метіонін | 13,7 мг |
може бути рекомендована лікарем в раціонах дієтичного харчування для створення оптимальних дієтологічних умов функціонування організму людини та підвищення витривалості, як додаткове джерело всіх незамінних амінокислот та тирозину, аргініну, цистеїну.
Не слід використовувати як заміну повноцінного раціону харчування.
дорослим та дітям з 12 років по 2 капсули на добу під час вживання їжі, запиваючи достатньою кількістю води. За показаннями лікаря добова доза може бути збільшена до 4 капсул. Перед застосуванням рекомендована консультація лікаря.
Рекомендований термін застосування: 30 діб, більш тривалий термін застосування та повторний прийом узгоджується з лікарем.
Застереження при застосуванні: підвищена чутливість до окремих компонентів продукту, жінкам в період вагітності та лактації. Людям з порушеннями обміну речовин застосування можливе тільки після консультації лікаря. Не перевищувати рекомендовану добову дозу.
Інформація для хворих на цукровий діабет: 1 капсула містить 12 kJ (кДж) / 3 kcal (ккал) та не містить хлібних одиниць.
Форма випуску: капсули масою 930 mg (мг) (по 10 капсул в блістері; по 1,3 або 6 блістерів в пачці).
Зберігання: при температурі не вище +25°С, в сухому та недоступному для дітей місці.
Термін придатності до застосування: 3 роки від дати виробництва
Активні інгредієнти: L-лейцин 105 мг, L-лізин 73.5 мг, L-цистеїн 54.6 мг, L-валін 52.5 мг, L-ізолейцин 52.5 мг, L-аргінін 52.5 мг, L-гістидин 42 мг, L-тірозин 44.1 мг, L-треонін 36.8 мг, L-фенілаланін 29.4 мг, L-триптофан 18.4 мг, L-метіонін 13.7 мг Допоміжні речовини: дікальцію фосфат E341 (ii), желатин, магнієві солі жирних кислот E 470b, кремнію діоксид E551, титану діоксид E171.